Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

Menu

247Spotlight: Ayra Starr

Oyinkansola Sarah Aderibigbe, beter bekend onder haar artiestennaam Ayra Starr, is een getalenteerde en veelzijdige Nigeriaanse zangeres die de muziekwereld heeft veroverd. Geboren op 14 juni 2002 in Cotonou, Benin, groeide ze op tussen Benin en Lagos, Nigeria. Ayra's reis naar de muziekindustrie begon als jong meisje, beïnvloed door haar muzikale familie. Haar moeder, een voormalige zangeres, en haar broer, een gitarist en songwriter, speelden een cruciale rol bij het koesteren van haar passie voor muziek. 
247spotlight ayra starr

Over de artiest: persoonlijk

Op de prille leeftijd van 10 jaar zong Ayra Starr in het schoolkoor en begon ze samen met haar broer liedjes te schrijven. Muziek werd haar toevlucht tijdens haar studiejaren toen ze geconfronteerd werd met pesterijen vanwege haar leeftijd en uiterlijk. Ze zocht inspiratie en troost bij artiesten zoals Nicki Minaj en stelde zich tot doel om een professionele zangeres te worden. 

Voordat ze haar muziekcarrière begon, probeerde Ayra haar geluk als model en tekende ze in augustus 2018 bij Quove Models in Lagos. Haar hart lag echter bij de muziek en in 2019 begon ze covers van populaire nummers te plaatsen op sociale-mediaplatforms, waarmee ze de aandacht trok van muziekliefhebbers en mensen uit de industrie. Het was haar originele nummer genaamd “Damage”, gepost op Instagram in december 2019, dat de aandacht trok van de bekende platenbaas Don Jazzy. 

 

Over de artiest: carrière 

Onder de indruk van haar talent, aarzelde Don Jazzy niet en tekende Ayra Starr bij zijn platenlabel, Mavin Records. Dit markeerde het begin van een bliksemsnelle opkomst in haar muziekcarrière. In het begin van 2021 verwierf ze erkenning bij het grote publiek met haar gelijknamige debuut-EP, waarin het hitnummer “Away” te horen was. Het nummer stond niet alleen twee opeenvolgende weken op nummer vier in de TurnTable Top 50-chart van Nigeria, maar bereikte ook nummer 17 op de Billboard Top Triller Global-chart, wat haar internationale aantrekkingskracht onderstreepte. 

De muzikale stijl van Ayra kan worden omschreven als een fusie van Afropop en R&B, waarbij haar zijdezachte en soulvolle vocalen luisteraars over de hele wereld weten te betoveren. Haar teksten, vaak een mix van Engels, Nigeriaans Pidgin Engels en Yoruba, behandelen hedendaagse thema’s zoals liefde, empowerment en vrijheid. 

Mijlpalen

Het succes van haar debuut-EP legde de basis voor haar eerste volledige mixtape, “19 & Dangerous”, uitgebracht in 2021. De mixtape werd geprezen door critici en leverde twee top veertig-hits op in Nigeria, waaronder de nummer één-hit “Bloody Samaritan”. Met deze prestatie werd Ayra Starr de eerste vrouwelijke artiest die met een solonummer de eerste positie bereikte in de TurnTable Top 50-chart. Dus, wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen en ook adverteren op de radio? Neem dan vandaag geheel vrijblijvend contact met op ons en wie weet hoor je jouw radiocommercial op 247Spice!

Ook internationaal trok Ayra’s talent de aandacht. In 2022 kreeg ze erkenning op internationaal niveau met haar nummer “Rush”, dat in verschillende landen, waaronder Zwitserland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, hoog op de hitlijsten belandde en de 24e plaats bereikte. De bijbehorende muziekvideo van “Rush” werd eveneens een recordbrekend succes, waarmee Ayra de jongste Afrikaanse vrouwelijke artiest werd die binnen slechts vijf maanden meer dan 100 miljoen views behaalde op een enkele video op YouTube. 

Naast haar muzikale activiteiten strekte Ayra Starr’s sterrenkracht zich uit naar de wereld van reclame. In september 2021 werd ze ambassadeur van Pepsi Nigeria, waarmee ze haar positie als een van de meest gevraagde talenten van het land versterkte. 

ayra starr 247spotlight

De muzikale reis van Ayra Starr getuigt van haar vastberadenheid, talent en passie voor de kunstvorm. Van haar vroege dagen als model tot het worden van een muzikale kracht om rekening mee te houden, heeft ze bewezen een ware celestiale kracht te zijn binnen de Nigeriaanse muziek. Met haar unieke geluid, betoverende optredens en onwankelbare geest is Ayra Starr ongetwijfeld klaar om een onuitwisbare stempel te drukken op het mondiale muzieklandschap voor de komende jaren. 

Contact

Na een blik in het creatieve universum van Ayra Starr, waar passie en kunst samensmelten, hopen we dat jouw nieuwsgierigheid is gewekt. Deze artiest, bekend om haar unieke stijl en inspirerende werken, belichaamt de essentie van wat het betekent om de grenzen van creativiteit te verleggen. Ben jij geïnteresseerd in meer informatie of overweeg je een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op. Bij 247spice staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden.

Andere artiesten

RAYE
Peggy Gou
Claude