Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

Menu

Demi Lovato heeft haar coming out als non-binair zijn en wil niet langer met vrouwelijke voornaamwoorden worden aangesproken

Demi Lovato identificeert zich als non-binair en wil niet langer met vrouwelijke voornaamwoorden worden aangesproken. De artiest schrijft dit op Instagram.

Lovato, die beroemd werd als een tienerfilmster en het afgelopen decennium een ​​van ‘s werelds populairste zangers is geworden, maakte de aankondiging aan fans bekend in een video en tweets die woensdag online werden geplaatst.

“Vandaag ben ik blij om een deel van mijn leven met jullie te mogen delen”, begint Lovato het Instagram bericht. “Ik kan met trots vertellen dat ik me identificeer als non-binair en mijn voornaamwoorden officieel zal veranderen naar die/hen.”

Demi Lovato: 'I am too gay to marry a man right now'

Lovato beschrijft een periode van genezing en zelfreflectie. “Ik ben nog steeds aan het leren en mezelf aan het worden. Ik noem mezelf geen expert of woordvoerder op dit gebied.”

De artiest zegt zich kwetsbaarder dan ooit op te stellen door dit te delen. “Ik doe dit voor hen die nog niet met hun naasten hebben kunnen delen wie ze echt zijn. Blijf in je eigen waarheid geloven en weet dat ik veel liefde naar je toe stuur.”

Lovato brak op zestienjarige leeftijd door met een rol in Disneys Camp Rock. In Nederland scoorde de artiest hits met nummers als Heart AttackSoloNo Promises en Échame La Culpa. Vorig jaar verscheen het duet I’m Ready met Sam Smith, die zich tevens identificeert als non-binair

In een interview met EW zei Lovato dat het beëindigen van hun verloving met acteur Max Ehrich hen hielp te begrijpen dat ze op dit moment “gewoon te queer” te zijn voor zo’n verbintenis met een man. “Ongeacht of er drama plaatsvindt of niet, ik ben te queer om op dit moment met een man te trouwen”, zei Lovato. “Ik weet niet of dat over 10 jaar zal veranderen en ik weet niet of dat nooit zal veranderen, maar ik accepteer mezelf graag.”