Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

Menu

247Spotlight: Idaly

Idaly Faal, beter bekend als Idaly, is meer dan zomaar een naam in de Nederlandse hiphopscene. Geboren in 1995, ontdekte hij al op jonge leeftijd zijn liefde voor muziek. Ondergedompeld in de creatieve sfeer van de studio's van Reverse en Adje op IJburg in Amsterdam-Oost, groeide Idaly op met een diepe waardering voor de kunst van het rijmen en produceren.
idaly rapper
idaly rapper

Over de artiest: persoonlijk

Hoewel hij zeer actief is in de muziekwereld, houdt Idaly zijn privéleven liever uit de schijnwerpers. Wat we wel weten, is dat zijn doorzettingsvermogen en talent hem tot een van de meest opvallende figuren in de hedendaagse Nederlandse hiphopscene maken. 

De carrière van Idaly

In 2015 nam Faal’s carrière een vlucht toen hij samen met een groep talentvolle jonge rappers en producers, zoals Lil’ Kleine en Ronnie Flex, naar een schrijverskamp in Schiermonnikoog ging. Daar ontstond het hiphopcollectief New Wave, wat leidde tot een gelijknamig album dat verschillende hitlijsten haalde en zelfs enkele prijzen won. 

In de jaren die volgden, bracht Idaly diverse solo- en samenwerkingsprojecten uit. Zijn debuutalbum ‘IDALY’, dat uitkwam in april 2019, bereikte een 5e plaats in de Album Top 100 en werd bekroond met een Gouden status. Gastoptredens op dit album kwamen van toppers zoals Frenna en Ronnie Flex. 

Idaly’s veelzijdigheid blijkt niet alleen uit zijn rol als rapper maar ook als producer. 

Belangrijkste hits:

Albums: ‘New Wave’ (2015), ‘Eindelijk’ (2016), ‘NU’ (2017), ‘IDALY’ (2019), ‘Jungle’ (2020), ‘Idalias’ (2020), ‘Eerlijk’ (2020), ‘Betty’ (2023) 

Singles: ‘No Go Zone’, ‘Hoog / Laag’, ‘Wine Slow’, ‘Fallin”, ‘Louboutin’, ‘I Want You’ 

Mijlpalen

Idaly heeft verschillende awards en nominaties op zijn naam staan, waaronder Edisons en de Popprijs. Zijn muziek heeft hem niet alleen erkenning gebracht in Nederland maar ook op internationaal niveau. 

idaly rapper

Idaly is een artiest met een opmerkelijke muzikale reis en blijft zijn toewijding aan zijn kunst tonen. Met zijn kenmerkende flow, diepgewortelde lyrische vaardigheden en het vermogen om zijn ervaringen en verhalen te verweven met zijn muziek, heeft Idaly zichzelf gevestigd in de hiphopscene. Zijn muziek weerspiegelt vaak zijn persoonlijke groei, waarmee hij een band schept met zijn publiek. Zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van zijn stijl en inhoud toont een artiest die niet alleen streeft naar artistieke kunst, maar ook naar het maken van een sociale impact.

Contact

Na een blik in het creatieve universum van Idaly, waar passie en kunst samensmelten, hopen we dat jouw nieuwsgierigheid is gewekt. Deze artiest, bekend om zijn unieke stijl en inspirerende werken, belichaamt de essentie van wat het betekent om de grenzen van creativiteit te verleggen. Ben jij geïnteresseerd in meer informatie of overweeg je een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op. Bij 247spice staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden.

Andere artiesten

Claude
Peggy Gou
ayra starr
Ayra Starr